تماس با کلینیک

933 35 321 (013)

آدرس کلینیک

رشت، چهارراه گلسار

عوارض-جانبی-آی-یو-دی

آی یو دی چه عوارض جانبی بهمراه دارد؟

آنچه در این مطلب می خوانید:
عوارض-جانبی-آی-یو-دی

IUD نوعی دستگاه داخل رحمی بسیار محبوب برای پیشگیری از بارداری است. واکنش افراد به این دستگاه متفاوت است و عوارض متفاوتی را تجربه می کنند.
در این مقاله همراه دکتر نفیسه مویدنیا، جراح و متخصص زنان باشید، تا شما را با انواع عوارض جانبی IUD آشنا کنند. برای دسترسی سریعتر به تیترهای این مقاله می توانید از فهرست ابتدای استفاده کنید.

مشکلات شایع پس از نصب IUD

به گفته دکتر مویدنیا موارد زیر از جمله عوارض جانبی دستگاه داخل رحمی آیودی هستند که در بسیاری از بانوان رشت ممکن است رخ دهند:

جابجایی یا خارج شدن IUD

یکی از مشکلاتی که بانوان رشت بیشتر در هفته های اولیه بعد از نصب آی یو دی با آن مواجه می شوند، جابجایی یا خارج شدن IUD است.

در این موارد لازم است به پزشک مراجعه کنید تا دوباره دستگاه نصب شود. علائم جابجایی یا افتادن آیودی به صورت درد شدید و ناگهانی یا تغییر در وضعیت IUD بروز می کند.

درد شدید بعد از گذاشتن IUD

پس از گذاشتن آی یو دی بسیاری از زنان ممکن است دچار درد شدید شکمی یا لگنی شوند. این دردها چند روز ادامه دارند و با مصرف داروهای مسکن ساده تسکین می یابند.

تغییرات قاعدگی با IUD

یکی دیگر از عوارض شایع آی یو دی تغییر در سیکل قاعدگی و خونریزی غیرطبیعی بعد از نصب IUD است. این تغییرات بسته به نوع آی یودی (مسی یا هورمونی) متفاوت هستند.

مثلا در مورد IUD مسی، خونریزی قاعدگی بیشتر و دوره پریودی طولانی تر می شود. اما اگر IUD هورمونی باشد خونریزی قاعدگی معمولاً کمتر می شود و حتی در برخی زنان قاعدگی قطع برای مدتی خواهد شد.

آی-یو-دی-مسی-و-هورمونی

آیا استفاده از IUD دردناک است؟

گذاشتن آی یودی با درد زیادی همراه نیست و ممکن است کمی احساس ناراحتی کنید. اما اگر آستانه درد پایینی دارید، قبل از نصب دستگاه می توانید داروهای مسکن ساده یا آرامبخش استفاده کنید.

برای قرار دادن و برداشتن آی یو دی ضد بارداری در رشت شما هم می توانید از تخصص دکتر نفیسه مویدنیا، جراح و متخصص زنان و زایمان در این زمینه بهره مند شوید. جهت رزرو نوبت با شماره های 03132135933 و 09910535869 تماس بگیرید.

مقایسه عوارض IUD مسی و هورمونی

دو نوع دستگاه IUD در بین خانمها رایج هستند: IUD مسی و IUD هورمونی. عوارض جانبی هر یک از آنها را می توانید در جدول زیر ببینید:

عوارض IUD مسی عوارض IUD هورمونی
افزایش خونریزی در پریود

افزایش دردهای قاعدگی

قاعدگی طولانی تر

لکه بینی بین قاعدگی (در برخی زنان)

افزایش خطر ابتلا به بیماریهای التهابی لگن

جابجایی یا خارج شدن آی یودی

افزایش ترشحات واژینالی و آبکی تر شدن آن

کاهش خونریزی قاعدگی

کاهش دردهای پریودی

احتمال بی نظمی در قاعدگی یا توقف آن

خطر عفونت یا بیماریهای التهابی لگن

تغییرات خلق و خویی

سر درد (رایج)

افزایش وزن

آکنه

کاهش میل جنسی

عوارض جانبی IUD که کمتر شایع هستند

برخی از عوارض جانبی گذاشتن آی یو چندان شایع نیست و فقط در برخی از زنان رشت بروز می کند. این عوارض عبارتند از:

IUD و افزایش وزن

هر چند شواهد علمی زیادی وجود ندارد، ولی برخی زنان با نصب آی یودی به تدریج اضافه وزن پیدا می کنند. این مشکل بیشتر در مواردی رخ می دهد که شخص آیودی هورمونی گذاشته است.

IUD و آکنه

در برخی زنان، گذاشتن آی یودی های هورمونی به دلیل تغییرات هورمونی که ایجاد می کنند منجر به ایجاد آکنه یا جوش می شود.

IUD و افسردگی

مشکل افسردگی می تواند از عوارض نصب آیودی در برخی از زنان باشد. این افراد بعد از گذاشتن IUD هورمونی دچار علائم افسردگی می شوند.

عفونت بعد از گذاشتن IUD

یکی از عوارض نادر ولی جدی بعد از گذاشتن IUD بروز عفونتهای لگنی است. این عارضه معمولا در اثر ورود باکتریها به رحم موقع نصب دستگاه آی یو دی رخ می دهد. در صورت عدم درمان به موقع این عفونت ها، احتمال بروز التهاب لگنی وجود دارد که ممکن است باعث نازایی در زنان شود.

علائم عفونت معمولا به صورت تب، درد شکم و ترشحات غیرطبیعی رنگی با بوی بد ظاهر می شود. در صورت بروز این علائم بعد از گذاشتن آی یودی باید هر چه سریعتر به پزشک خود مراجعه کنید.

برای جلوگیری از خطر عفونت توصیه می کنیم با مراجعه به یک کلینیک مجهز در رشت برای گذاشتن آی یو دی اقدام کنید.

نصب-دستگاه-آی-یو-دی

برای قرار دادن و برداشتن آی یو دی ضد بارداری در رشت شما هم می توانید از تخصص دکتر نفیسه مویدنیا، جراح و متخصص زنان و زایمان در این زمینه بهره مند شوید. جهت رزرو نوبت با شماره های 03132135933 و 09910535869 تماس بگیرید.

بهترین روش برای کاهش عوارض IUD

به گفته دکتر مویدنیا، برای کاهش عوارض جانبی IUD می توانید از روشهای زیر استفاده کنید:

  • رعایت بهداشت فردی و پرهیز از رابطه جنسی محافظت نشده برای جلوگیری از عفونت
  • استفاده از کیسه آب گرم؛ ماساژ شکم یا انجام تمرینات ورزشی سبک برای کاهش درد قاعدگی
  • مراجعه سریع به متخصص زنان در صورت درد یا خونریزی شدید
  • مراجعه منظم به پزشک برای بررسی موقعیت IUD و جابجا نشدن آن
  • رعایت بهداشت جهت پیشگیری از بروز هر گونه عفونت یا التهاب
  • خوردن مسکن برای کاهش درد و ناراحتی بعد از گذاشتن دستگاه آیودی

در صورت بروز هر نوع عفونت و التهاب سریعتر برای درمان آن به پزشک مراجعه کنید و جلوی عوارض طولانی مدت IUD مثل حاملگی خارج رحم و خطرات آن را بگیرید.

جمع بندی نهایی

IUD یک روش بسیار موثر و با نتایج طولانی (7 تا 10 سال) است که برای پیشگیری از بارداری در انتهای واژن نصب می شود. اما استفاده از این دستگاه میتواند با عوارض جانبی مثل جابه جایی یا افتادن دستگاه، تغییرات در قاعدگی و درد همراه باشد که شایع هستند.

اما در برخی افراد ممکن است شاهد عفونت، التهاب لگن و یا عوارضی مثل آکنه، اضافه وزن یا افسردگی باشیم. البته این عوارض بیشتر در آی یودی های هورمونی دیده می شوند.

سوالات رایج

متداول ترین سوالات در مورد عوارض آی یودی عبارتند از:

چه کسانی نباید از IUD استفاده کنند؟

خانم های رشتی که سابقه عفونتهای مکرر لگنی، ناهنجاری‌های رحمی یا بارداری خارج رحمی دارند باید قبل از نصب IUD با پزشک خود در این مورد مشورت کنند.

آیا IUD می‌تواند باعث بارداری خارج رحمی شود؟

در موارد نادری بله. چون استفاده از IUD ریسک باروری زن را کاهش می دهد. اما در صورت بارداری احتمال بارداری خارج رحمی زیاد است. زیرا با وجود IUD احتمال لانه گزینی تخمک بارور شده در خارج از رحم (معمولاً در لوله‌های فالوپ) هست.

آیا IUD باعث نازایی می‌شود؟

تحقیقات نشان می دهند IUD تنها در صورتی که باعث بروز عفونت لگنی شود و برای درمان آن اقدان نکنید می تواند باعث ناباروری شود. ولی خود آن به تنهایی علت ناباروری در زنان نیست.

آیا IUD باعث ناباروری می‌شود؟

زمانی که از IUD استفاده می کنید، باردار نمی شوید. اما به محض برداشتن آی یو دی خانم ها می توانند توانایی باروری خود را به دست آورند.

اگر شما هم سوالی در مورد عوارض آی یو دی دارید در بخش نظرات مقاله حتما از کلینیک ما در رشت بپرسید.

5/5 - (1 امتیاز)
جدیدترین مطالب
خدمات ما
اطلاعات تماس
تلفن کلینیک

013-321-35933

آدرس کلینیک

رشت، چهار راه گلسار، انتهای کوچه عسگری، ساختمان فردین، طبقه دوم

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *